Og klikkertræningen fortsætter

Skrevet den 02-05-2011 22:55:10 af Michael Ramlau

Så er jeg godt igang med klikkertræning, i forbindelse med at min hund skal markere, hvad jeg måtte komme over på sporet af et skadet dyr.

Som før skrevet er jeg begyndt med knogler og skind. Jeg tror ikke, jeg vil træne på blod, for jeg er bange for, at hvis jeg skal eftersøge et dødsskudt dyr, der schweisser kraftigt, kommer jeg aldrig ud af sporet, fordi hunden ikke laver andet end at markere.

jeg har været i skoven for at træne spor. Samtidig lagde jeg en stribe markeringer, som hunden blev trænet på efterfølgende. 10 markeringer med 10 skridts mellemrum, gået med færtskoene på.

Ud over skind og knoglestumper, havde jeg taget hår med fra to trafikskadede dyr, jeg var ude efter i nat. (Pelsen på dyrene er ret så miserabel for tiden, hvor de skifter til sommerpels. Vinterpelsen falder af i store totter, og så kunne jeg jo lige så godt plukke dem lidt.) Fordi jeg ved træningen herhjemme på græsplænen har givet godbidden oven på knoglestumpen eller skindstumpen, gik der kun et par markeringer, før hunden -til min store overraskelse- af sig selv begyndte at lægge sig ned lige efter klikket.

Nu må det så dreje sig om at begynde at klikke en smule senere, end hunden er vant til, så klikket kommer, når den har lagt sig.

Jeg tror jeg er på rette vej.

I forbindelse med sportræningen lavede jeg en kæmpe fejl, eller nærmere: Jeg gik glip af en kæmpe mulighed for at belønne hunden med et klik, da hun markerede anskudsstedet.  

Når jeg træner spor, laver jeg altid et langt opsøg på min. 50 meter op langs en vej, et skovbryn eller lignende, for at hunden skal lære at blive ved med at søge efter "det".

Hunden finder, hvor jeg er gået ind i skoven, -markerer anskudstedet, -jeg roser, mem overser fuldstændigt muligheden for at klikkertræne før det er for sent. 

Det skal gøres bedre næste gang.

Tilføjet i kategorierne: Sportræning og –prøver

0 bemærkninger til "Og klikkertræningen fortsætter":


Tilføj din bemærkning:


Navn
E-mail
Skriv:
Bemærkning
 

Seneste kommentarerSeneste bemærkninger

Michael.: Hej Steen.Hagleftersøgningen var en eftersøgning, jeg blev rekvireret til, så hvis dit spørgsmål går på om der var en schweisshundefører med under s...

Steen P. Johansen: Er hagleftersøgningen et tilkald, eller deltog der en legitimeret hundefører....

Michael Ramlau: Hej Gert.Opdager lige pludseligt at der er en ubesvaret kommentar til et af mine indlæg. Det har jeg ikke været forvænt med. Bedre sent end aldrig s...

Gert Jensen: Hej Michael.Jeg er virkelig blevet fanget af din blog om klikker træning.Hvad er det for en bog du har læst inden du gik i gang ?Hvordan går det...

Michael Ramlau: Hej Steen.Beklager at jeg først nu kommenterer dit indlæg, men det er jo i denne tid, vi er ude med hundene, så der er ikke så meget tid foran compu...


Relevante websites

Bliv medlem, klik her.

Brug for en Schweisshund, klik her.

Læs om schweissarbejdet, klik her.

Brug for et kursus, klik her.

Prøver, klik her.

Nyheder