Markering af schweiss v.h.a. klikkertræning.

Skrevet den 19-12-2016 21:12:12 af Michael Ramlau

Kære medlemmer.

I Schweisshunden 2016 skrev Anne Egede en fin vejledning til, hvordan man kan lære sin hund at markere for schweiss. Anne skrev at alle hunde, uanset alder, kan lære disciplinen, så jeg satte mig for at sommerferien blandt andet skulle bruges til dette. 

At lære hunden hvad et klik betyder gik meget nemt. Klik og godbid er ikke noget problem for en madglad hund. At hunden kommer stormende lige så snart den hører klikket, betyder vel at den har fattet melodien.

Jeg fik fremstillet 6 træklodser, hvori der kan stå et snapsebæger af de gængse i plastik. Jeg startede indendøre, og fik også ret hurtigt  klikket hunden hen til et bæger med lidt schweiss i. Så stillede jeg op på linie, og så rykkede jeg udendørs, hvor det langsomt begyndte at blive en smule trivielt for hunden; sådan så det ihevrtfald ud, men det gik. Så linede jeg to bægre op, så tre, så fire og så fremdeles indtil hele rækken stod der. Motivationen fald stille og roligt hen ad vejen, også selv om jeg fandt de lækreste godbidder frem. Pølse, ost, kylling, og hvad gourmetkøkkenet ellers kunne levere. Men lige meget hjalp det. Den ene gang gik hun hen og markerede den rigtige, andre gange satte hun sig bare ned og kiggede på mig.

Derfor vil jeg gerne høre fra jer medlemmer: Hvor mange har kastet sig i lag med træningen efter Annes anvisninger, og hvordan gik det ?

Send dit indlæg til bloggen her, og lad os få lidt dialog igang.

 


Vurdering:

 
Tilføjet i kategorierne: DiverseJagtens dag i Udbyhøj

Skrevet den 13-09-2011 21:27:57 af Michael Ramlau

Hvem kan ikke huske de to gæve gutter fra fjernsynsudsendelsen "NAK & ÆD" Jørgen Skouboe og Nikolai Kirk, der tog ud i naturen for at nedlægge et stykke vildt, og bagefter tilberede det over åben ild.

D. 3 september arrangerede en gruppe mennesker, bl.a. Allan Andersen, fra Udbyhøj en Jagtens dag, hvor de to var inviteret til at komme og lave smagsprøver af forskellige slags vildt. I den forbindelse blev Dansk Schweisshundeforening spurgt, om vi havde lyst til at deltage, hvilket vi naturligvis sagde ja tak til. MEN på en betingelse: De hundeførere, der stod på standen, skulle fotograferes sammen med de to gutter.

Som lovet blev vi foreviget stående sammen med Jørgen og med Nikolai og forstærkning i forgrunden, ifærd med at skære kødet af halsen på en ung kronhjort. Det skulle senere blive til en fantastisk stuvning.

Som det hører til i jagtkredse, blev der blæst frokostsignal første gang publikum fik lejlighed til at smage på herlighederne.

 

Tak til arrangørerne for en herlig dag og en god oplevelse.


Vurdering:

 
Tilføjet i kategorierne: DiverseSeneste kommentarerSeneste bemærkninger

Michael.: Hej Steen.Hagleftersøgningen var en eftersøgning, jeg blev rekvireret til, så hvis dit spørgsmål går på om der var en schweisshundefører med under s...

Steen P. Johansen: Er hagleftersøgningen et tilkald, eller deltog der en legitimeret hundefører....

Michael Ramlau: Hej Gert.Opdager lige pludseligt at der er en ubesvaret kommentar til et af mine indlæg. Det har jeg ikke været forvænt med. Bedre sent end aldrig s...

Gert Jensen: Hej Michael.Jeg er virkelig blevet fanget af din blog om klikker træning.Hvad er det for en bog du har læst inden du gik i gang ?Hvordan går det...

Michael Ramlau: Hej Steen.Beklager at jeg først nu kommenterer dit indlæg, men det er jo i denne tid, vi er ude med hundene, så der er ikke så meget tid foran compu...


Relevante websites

Bliv medlem, klik her.

Brug for en Schweisshund, klik her.

Læs om schweissarbejdet, klik her.

Brug for et kursus, klik her.

Prøver, klik her.

Nyheder