Sidste nyt fra klikkerfronten

Skrevet den 19-09-2011 21:45:24 af Michael Ramlau

På grund af en hel masse andre aktiviteter, både i foreningens regi og andet, er der gået et godt stykke tid, siden jeg sidst har trænet med hunden. Det lykkedes så her i weekenden at komme lidt i skoven. Jeg lagde et pænt langt spor med en del markeringer i form af hår fra et "trafikoffer" lørdag eftermiddag, og gik sporet søndag formiddag i øsende regnvejr. For at være sikker på at hunden havde klikket i frisk erindring, klikkede jeg et par gange "ud i den blå luft"; og reaktionen kom omgående. Hunden røg rundt og kiggede på mig, -klar til at modtage belønning.

Perfekt, så jeg gik i gang med at udrede sporet. Og så kom overraskelsen: Ved første markering stoppede hunden op - jeg klikkede -hunden satte sig, og hun fik sin godbid. Så gik hun lidt rundt i nærheden af markeringen, - vendte tilbage til markeringen og lagde sig ned ! Hvad kan man gøre andet end at klikke og belønne. Så gik hun lidt rundt igen - og lagde sig ned ved markeringen. Det hele gentog sig ved næste markering. Tre gange ned på maven inden vi kunne komme videre. Jeg tog det hele fra den sjove side, for uanset hvad, så har hunden da forstået at man markerer ved at lægge sig ned, og det kommer der noget godt ud af.

 

 

Desværre var jeg ikke hurtig nok med mobilen, da jeg ville ta' et billede. Skarpheden er heller ikke det bedste man kan opleve, men hva' ! Oplevelsen fejler ikke noget.


Vurdering:

 
Tilføjet i kategorierne: Sportræning og –prøverJagtens dag i Udbyhøj

Skrevet den 13-09-2011 21:27:57 af Michael Ramlau

Hvem kan ikke huske de to gæve gutter fra fjernsynsudsendelsen "NAK & ÆD" Jørgen Skouboe og Nikolai Kirk, der tog ud i naturen for at nedlægge et stykke vildt, og bagefter tilberede det over åben ild.

D. 3 september arrangerede en gruppe mennesker, bl.a. Allan Andersen, fra Udbyhøj en Jagtens dag, hvor de to var inviteret til at komme og lave smagsprøver af forskellige slags vildt. I den forbindelse blev Dansk Schweisshundeforening spurgt, om vi havde lyst til at deltage, hvilket vi naturligvis sagde ja tak til. MEN på en betingelse: De hundeførere, der stod på standen, skulle fotograferes sammen med de to gutter.

Som lovet blev vi foreviget stående sammen med Jørgen og med Nikolai og forstærkning i forgrunden, ifærd med at skære kødet af halsen på en ung kronhjort. Det skulle senere blive til en fantastisk stuvning.

Som det hører til i jagtkredse, blev der blæst frokostsignal første gang publikum fik lejlighed til at smage på herlighederne.

 

Tak til arrangørerne for en herlig dag og en god oplevelse.


Vurdering:

 
Tilføjet i kategorierne: DiverseSeneste kommentarerSeneste bemærkninger

Michael.: Hej Steen.Hagleftersøgningen var en eftersøgning, jeg blev rekvireret til, så hvis dit spørgsmål går på om der var en schweisshundefører med under s...

Steen P. Johansen: Er hagleftersøgningen et tilkald, eller deltog der en legitimeret hundefører....

Michael Ramlau: Hej Gert.Opdager lige pludseligt at der er en ubesvaret kommentar til et af mine indlæg. Det har jeg ikke været forvænt med. Bedre sent end aldrig s...

Gert Jensen: Hej Michael.Jeg er virkelig blevet fanget af din blog om klikker træning.Hvad er det for en bog du har læst inden du gik i gang ?Hvordan går det...

Michael Ramlau: Hej Steen.Beklager at jeg først nu kommenterer dit indlæg, men det er jo i denne tid, vi er ude med hundene, så der er ikke så meget tid foran compu...


Relevante websites

Bliv medlem, klik her.

Brug for en Schweisshund, klik her.

Læs om schweissarbejdet, klik her.

Brug for et kursus, klik her.

Prøver, klik her.

Nyheder