Outdoor 2011

Af Jan Nezda, schweisskoordinator region 2

Schweissregistret deltog – sammen med Danmarks Jægerforbund – i en stor udstilling der blev afholdt i AKKC i weekenden 11. – 13. februar 2011.
Udstillingen blev en realitet efter, at der i forbindelse med forbrugermessen Forår 2010. havde været en afdeling af udstillingsarealet, hvor vægten var lagt på jagt og fiskeri.  Dette gav så meget blod på tanden at AKKC besluttede sig for, at arrangere en ”fagmesse” for jagt, fiskeri og natur.

Schweissregistret deltog i planlægningsarbejdet sammen med Danmarks Jægerforbund. Dette samarbejde udmøntede sig i en større fælles udstilling, hvor vi fik vores egen stand. Her kunne vi så sætte fokus på schweisshundearbejdet i almindelighed og registret i særdeleshed.

Standen blev indrettet med informations- og udstillingsmaterialer fra Danmarks Jægerforbund, Schweissregistret og ikke mindst fra Schweisshundeforeningen.

Udstillingsmaterialet fungerede som et godt blikfang og gjorde at vi kom i kontakt med rigtigt mange interesserede besøgende.

Se flere billeder her

Bemandingen af standen var lagt i hænderne på legitimerede schweisshundeførere fra schweissregion 1 og 2 og der var alle dage 2 -3 hundeførere på standen.
Alle os der stod på standen fik en fantastisk god oplevelse ud af at deltage. Vi var i kontakt med interesserede jægere og naturbrugere, fra standen åbnede og frem til lukketid.
Ofte var der faktisk ”kø” og ventetid på at komme til at tale med en af hundeførerne.
Vi havde alle typer at ”kunder”.
Naturbrugeren som ønskede nærmere informationer omkring vores ”arbejde”. Typisk var de meget duperet over hvad vi gør omkring opsporing og aflivning af nødstedt vildt. Sammen med disse gæster fik vi en god snak om hundearbejdet og registret. De fleste drog fra standen med et mere viden, et smil og de fleste havde også lidt informationsmaterialer i hånden.
Bilister skulle lige høre lidt nærmere om hvad de skulle gøre, hvis de var så uheldige at påkøre et stykke vildt. En del bilister kunne fortælle om episoder hvor de selv – eller deres familie – havde været ude for den traumatiske oplevelse det ofte er, at påkøre et stykke vildt.
De fik naturligvis en god snak og en streamer til handskerummet.

En stor del af de jægere der besøgte messen skulle også lige forbi standen. Nogle kom for at hilse på ”deres” schweisshundefører, som de havde haft brug for på et tidligere tidspunkt. Sammen kunne vi så vende eftersøgningen.
Andre jægere ønskede nærmere oplysninger om hvorledes man blev schweisshundefører.
Endelig var der naturligvis også nogle som havde et vist forbehold overfor tanken om, at skulle ringe til en schweisshundefører når skuddet ikke helt var gået som beregnet.
Alle fik de en god snak og det er mit klare indtryk, at en del af disse lidt skeptiske jægere måske vender tilbage, næste gang de står i en situation hvor et  stykke påskudt vildt ikke ligger på skudstedet.

Enkelte må vi dog også konstatere at vi ikke kan nå. De har ikke behov for ”hjælp” men kan sikkert klare alle situationer selv – og også langt bedre end en schweisshundefører!
Samlet set har vi alle haft en god weekend hvor mere end 12.000 mennesker har lagt vejen forbi udstillingen og vi ser frem til at være med igen i februar 2013.

Til slut skal lyde en stor tak til de hundeførere der ydede en kæmpe indsats med udstillingen. Uden jeres hjælp var det simpelt hen ikke muligt  at deltage.

Jan Nedza