NYHEDER

Fokus på aspiranterne i region 1 & 2

 

Schweisshundeforeningen var i weekenden med på sidelinen da koordinatorene fra region 1, Jan Nezda og region 2 Søren Kibsgaard for anden gang havde samlet de ansøgere fra regionerne som er indkaldt til test i efteråret.

Samlingerne sker for at stifte et bedre bekendtskab med de måske kommende kollegaer og give dem nogle gode råd og ideer til både prøven og ikke mindst den daglige træning. Som sidegevinst skabes der et formidabelt netværk både internt blandt aspiranterne men også til de legitimerede hundefører i regionen. De fleste aspiranter har allerede gået rigtig mange km. som ubevæbnet hjælper men et nyt syn på løsning af en opgave giver blot rygsækken mere tyngde.

I denne weekend var træning henlagt til Rold Skov og temaet var sportræning med de kendte elementer. Afslutningsvis prøvede hundene kræfter med en hetz opbygget som hestesko.

Schweisshundeforeningen er i den forestående weekend vært for en fælles træning for aspianterne fra hele landet – en aktivitet som 100% er i overensstemmelse med en af foreningens målsætninger, nemlig at være fødekasse for de kommende scwheisshundefører. I daglig tale omtales kurset som “kursus 3” men denne gang er kurset ikke åbent for alle ansøgere, men kun dem som har modtaget en indkaldelse til test.

Knæk og bræk til de dygtige som er sluppet igennem første nåleøje og husk at fylde rygsækken med guldet som I finder på sporet.

Tekst & Fotos : Peter Kristensen